dimecres, 5 de maig del 2010

com enriure-se'n de tot un poble i quedar-se tant ample

l'alcalde, josep maria rufi, ha fet enviar el seguent escrit a tots els mitjans de comunicació:

Comunicat de premsa

Comunicat de l'alcaldia en relació a l'EMD de l'Estartit

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Josep maria Rufi, sosté que en aquests moments "no es donen les condicions necessàries i suficients per iniciar la tramitació de l'expedient de creació de l'entitat municipal descentralitzada de l'Estartit (EMD)". L'alcalde no qüestiona la validesa de l'ens com a instrument de descentralització administrativa, però considera que "la situació , en aquests moments, no és prou madura com per iniciar els tràmits amb possibilitats d'èxit".

Rufi recorda que és un tema massa important per el futur del municipi com per prendre decisions precipitadament i assegura que s'èstà treballant en la bona linia, per bé que algú pugui pensar que no s'avança al ritme que voldria. recorda, però, que durant aquest mandat s'han fet sessions de treball amb la direcció general d'administració local per ajustar l'expedient municipal en el qual s'ha de fonamentar la sol.licitud de creació de l'EMD a les consideracions de la Generalitat.

"En aquests moments es disposa d'informació suficient que cal treballar i madurar per incorporar en l'expedient, però aquest és un procés que no es pot fer d'un dia per l'altre, i menys quan l'Ajuntament té tans fronts oberts i tantes prioritats que condicionen el dia a dia del municipi", diu l'alcalde. Com a exemples, destaca l'execució dels nombrosos projectes que s'estan desenvolupant tan a Torroella com a l'Estartit, inclosos els del fons estatal, i l'important treball que s'està fent en l'àmbit de la promoció econòmica i el turisme, especialment necessari per ajudar a fer front a la situació de crisi.

Argumenta que la creació de l'EMD és un tema que ha d'anar més enllà de l'equip de govern i s'ha de fer amb el màxim consens de totsa els grups municipals. En aquest sentit, diu que les relacions difícils i distants amb el grup de CIU a l'oposició no permeten establir un diàleg fluid i sincer al voltant d'un tema tant complex. Recorda, també, que "és injust que ara s'exigeixi fer allò que en el seu dia no van fer CIU i LEI, quan governaven durant el passat mandat".

Rufí exposa que un altre element sobre el qual fonamenta la seva postura és lap roximitat de les eleccions autonòmiques i les posteriors municipals. En relació a això, diu que "el procés de creació de l'EMD ha de situar-se al marge d'un període preelectoral que pot viciar el procediment administratiu".

No obstant aixó, l'alcalde considera legítimes i comprensibles les reivindicacions i les aspiracions expressades pels representants del grup municipal de l'estartit Independent (LEI). Aquesta actitud no és incompatible amb el normal desenvolupament de les funcions delegades al regidor Genís Dalmau (LEI) com a membre de l'equip de govern, que valora de manera molt positiva perquè ha demostrat un gran sentit de responsabilitat municipal al capdavant d'una àrea tan transversal com la de turisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada