dimarts, 2 de novembre del 2010

La doble vara de medir d’ERC

Fa pocs dies s'ha materialitzat la decisió presa per el Parlament de Catalunya de donar la Segregació del municipi 947 de Catalunya, la Canonja. Si ve es veritat que la Canonja ja havia tingut ajuntament propi, el 1.964 va ser annexionat a Tarragona. Des de l'any 1.982 era gestionat com una Entitat Municipal Descentralitzada (EMD). El nou ajuntament compta amb 7,3 km/2 de territori, 5.184 habitants i un pressupost de 5 milions d'euros, segons informació de la web municipal de la Canonja. 

El conseller Ausàs (ERC) va presidir l'acte de la constitució del nou ajuntament. Tot eren cares de felicitat per la decisió presa el passat 15 d'abril,  per unanimitat de tots els partits representats en el Parlament de Catalunya. Una decisió presa sense complir la totalitat dels requisits que diu la llei de constitució d'un nou ajuntament. 

El poble de l'Estartit, per decisió del Tribunal Constitucional no pot ser municipi independent. Per  això vol tenir la seva pròpia descentralització política, administrativa i econòmica, dins del municipi de Torroella de Montgrí i tramitar l'EMD per el poble de l'Estartit.

Senyor Ausàs, vostè representa a una partit que demana la independència de Catalunya, però ni vostè ni el seu alcalde de l'ajuntament de Torroella de Montgrí, senyor Rufí (ERC) han mogut ni un dit per que el poble de l'Estartit pogués aconseguir una mica de llibertat i tramitar l'EMD per el poble de l'Estartit. Al contrari, han ralentitzat tant com han pogut el procés iniciat.

Quina llàstima que vostè plegarà de Conseller sense haver volgut donar la llibertat a un poble, per acontentar l'alcalde del seu partit. De fet, ja ho va dir vostè el dia de la constitució del nou ajuntament de la Canonja "Catalunya és un país de la suma de moltes petites idiosincràcies".

I en el nostre cas ha primat més els interessos de partit que del poble. Llàstima.

1 comentari:

  1. Totalment d'acord amb tú Genís!!! El que manifestes i exposes és propi d'un país democràtic, social i de dret...sempre em quedarà el dubte de saber, si algunes esquerres properes a nosaltres...tenen en la realitat un perfil més aviat de la extrema dreta moderada!!! Desgraciadament tenen representació per les sumes aritmètiques a qualsevol preu, quina vergonya!!!!

    ResponElimina