diumenge, 25 d’abril del 2010

La segregació de la canonja

El Parlament de Catalunya ha obert la porta a la llibertat del poble de la Canonja (nucli agregat de Tarragona). Amb els mateixos arguments que la Generalitat va denegar la segregació de l'Estartit o Sant Antoni de Mar, tots els grups polítics que formen l'arc Parlamentari Català han decidit obrir una porta, donar la segregació de la Canonja i tornar-la a tancar, no sigui que vinguin masses pobles a demanar la seva llibertat !!

Tancar una porta no vol dir solucionar problemes, a l'altra costat de la porta hi ha veïns i veïnes que segueixen patint la deixadesa i la indiferència dels seus respectius ajuntaments. Cert és que el mateix Tribunal Constitucional, aquest que sembla que està tant devaluat per prendre decisions, també ens va tancar la porta als nasos als veïns i veïnes de l'Estartit. I va tancar, en fals, la llibertat d'un poble.

Ara que sembla que es fan referendums amb el dret a decidir, potser que començem per l'administració més propera, hi poguem decidir si volem pertanyer a un Ajuntament o no. O potser caldrà preguntar als polítics que vinguin a buscar el nostre vot per les properes eleccions autonòmiques si tornaran a obrir la porta en el cas que guanyin uns o altres?

Ara per ara, el poble de l'Estartit està intentant poder tenir una descentralització política i administrativa de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, formant part del mateix terme municipal. Es una feina que es va iniciar el 2003, però mai sembla ser el moment propici per fer aquest pas. En el nostre municipi també tenim partits de diferents tendències, representats tots ells al Parlament. Però sembla que només volen sentir a parlar de fer referèndums pel dret a decidir, però només dels catalans, els veïns i veïnes de l'Estartit no tenim dret a decidir?

Esperem que aquest any, amb l'acord de tots els grups municipals que formen l'Ajuntament de Torroella, s'aconsegueixi la tant anel.lada descentralització del poble de l'Estartit, i la Generalitat pugui crear la primera Entitat Municipal Descentralitzada de les Comarques de Girona al poble de l'Estartit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada